Praten over levensvragen

Praten over levensvragen

“Ik wilde geen oplossingen”

Jannie Oskam, auteur van het boek ‘Tussenland. Over leven met de dood in je schoenen’, is ongeneeslijk ziek en zegt over haar ervaring met geestelijke verzorging: “het bijzondere voor mij was dat de geestelijk verzorger me hielp om vragen die bij mij speelden helder te krijgen. Er bleken thema’s onbewust te spelen, die niet ter sprake komen in een gesprek met vrienden. De naaste omgeving komt vaak ook met goedbedoelde adviezen, vaak oplossingsgericht. Maar ik wilde geen oplossingen, want er is niet iets op te lossen. Ik wilde dat er naar me werd geluisterd. Dat is het allermooiste dat in de gesprekken gebeurde, om zo een weg te zoeken in mijn nieuwe leven.”

Zingeving aan huis

In dit filmpje verteld Jannie Oskam over haar ervaring met geestelijke verzorging in de thuissituatie. Wil je meer weten over wat een geestelijk verzorger kan betekenen, kijk dan zeker dit filmpje of neem contact met ons op!