Avondlezing: Zelfgekozen Einde bij Dementie

Avondlezing: Zelfgekozen Einde bij Dementie

Avondlezing: Zelfgekozen Einde bij Dementie

We zijn verheugd om aan te kondigen dat het Centrum voor Levensvragen in samenwerking met diverse partners een avondlezing organiseert over het onderwerp ‘Zelfgekozen Einde bij Dementie’.

Het is opvallend dat steeds meer cliënten en hun mantelzorgers dit delicate onderwerp ter sprake brengen. Het taboe dat nog altijd rond dit thema hangt, zowel voor degenen met dementie als voor zorgprofessionals, vraagt om bewustwording en kennis.

Op deze avond zullen we dieper ingaan op vragen zoals: hoe kunnen we omgaan met het zelfgekozen einde bij dementie? Is vermijden de beste optie, of is een open gesprek juist waardevol? En als we hiermee aan de slag willen, hoe kunnen we dat het beste aanpakken?

De lezing is bedoeld voor alle (zorg)professionals die in hun werk te maken hebben met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Casemanagers, verpleegkundigen, verzorgenden, huisartsen en mantelzorgondersteuners zijn van harte welkom.

Tijdens de avond zal Ingrid Frohn van de NVVE een presentatie geven die dieper inzicht biedt. Ook zal het Netwerk Palliatieve Zorg (Roosendaal, Bergen op Zoom, Tholen) vertellen over hun ondersteuningsmogelijkheden voor professionals, mensen met dementie en hun omgeving. Daarnaast komen het belang van ACP (Advanced Care Planning) en de mogelijkheid om een beroep te doen op ons Centrum voor Levensvragen aan bod.

Ellen van der Weijde van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg zal de deelnemers meenemen in de mogelijkheden om mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen in de laatste fase, ongeacht of deze zelfgekozen is.

De lezing vindt plaats op 13 juni 2024, met inloop vanaf 19:00 uur en start om 19:30 uur. We sluiten de avond af rond 22:00 uur. De locatie is ’t Rijks aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 24 in Bergen op Zoom. Deelname is kosteloos. Voor aanmeldingen en meer informatie, stuur een e-mail naar info@dementienetwerkwb.nl.

We kijken ernaar uit om deze waardevolle avond samen met jullie door te brengen.